Zanimljivosti o kombuhi



Kombuha u casi
Postoji pravo bogatstvo obimnog iskustva vezanog uz Kombuha gljivu. Osim njene upotrebe kao osvežavajućeg napitka, u gotovo svim izveštajima može se takođe čitati o njenoj upotrebi kao leku. U izveštajima iz najstarijih kao i modernih vremena navodi se veliki broj bolesti kod kojih se koristio i hvalio Kombuha čaj. Paleta seže od najbezazlenijeg neraspoloženja do najozbiljnijih bolesti.
    Mnogi doktori i naučnici su se usredotočili na učinke Kombuha napitka kao kućnog leka. Postoje mnogi naučni radovi koji se odnose na Kombuhu. Oni govore o njenoj terapeutskoj delotvornosti koja se zasniva na glukonskoj kiselini, glukuronskoj kiselini, mlečnoj kiselini, sirćetnoj kiselini kao i na životno važnim vitaminima C i grupe B. Kao što je dokazano, naročito od strane ruskih istraživača, mnoge od njenih komponenata imaju antibiotske i detoksikacijske karakteristike koje igraju presudnu ulogu kod biohemijskih procesa u telu. 
    Nasuprot mnogim farmaceutskim proizvodima s neželjenim nuspojavama, aktivne supstance Kombuhe deluju na celokupni telesni sistem. Zahvaljujući svojim prijateljskim metaboličkim svojstvima ona može ponovno uspostaviti normalno stanje staničnih membrana bez štetnih nuspojava i tako pomoći pojedincu da poboljša kvalitet svog života. Ovu prirodnu snagu možemo iskoristiti za održavanje naše vitalnosti, aktivnosti, kao i naših mentalnih i psihickih sposobnosti!
    Uživajte u ovom čudesnom napitku koji nam je priroda podarila!

Nema komentara:

Objavi komentar