Novi trend koji Kombuha čaju dodaje novu dimenziju ukusa.
Takozvana druga fermentacija se radi nakon što je Kombuha čaj spreman i procedjen.
Može se koristiti razno sveže seckano ili samleveno voće, začini.
Potreban pribor i sastojci:
Staklena flaša sa čepom
Oprano sveže voće
U čistu staklenu flašu dodati voće (voće se možee ispasirati kako bi se lakše "razgradilo".
Sipati proceđen čaj od Kombuhe, zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi dva - tri dana.
Nakon toga poslužiti uz komade seckanog voća kao ukras.
Ovako spremljen napitak ima dodatan lep ukus voća, vitamina i minerala, probiotika i gaziranost.
*Obavezno pripaziti na pritisak u flaši koji će se stvoriti tokom ovg procesa.
Recept:
1 Litar čaja Kombuhe
1/2 Naradže sa korom
Kašikica cimeta ili štapić
Ovako se dobija pravi Božićni zdravi sok kod kuće.
Recept:
1 Litar čaja Kombuhe
100 grama sveže iseckanog đumbira na kockice
Idealno za čišćenje organizma
Нема коментара:
Постави коментар