Druga fermentacija Kombuhe

Voćna Kombuha.

Novi trend koji Kombuha čaju dodaje novu dimenziju ukusa.


Takozvana druga fermentacija se radi nakon što je Kombuha čaj spreman i procedjen.
Može se koristiti razno sveže seckano ili samleveno voće, začini.

Potreban pribor i sastojci:
Staklena flaša sa čepom
Oprano sveže voće

U čistu staklenu flašu dodati voće (voće se možee ispasirati kako bi se lakše "razgradilo".
Sipati proceđen čaj od Kombuhe, zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi dva - tri dana.

Nakon toga poslužiti uz komade seckanog voća kao ukras.

Ovako spremljen napitak ima dodatan lep ukus voća, vitamina i minerala, probiotika i gaziranost.
*Obavezno pripaziti na pritisak u flaši koji će se stvoriti tokom ovg procesa.

Recept:
1 Litar čaja Kombuhe
1/2 Naradže sa korom
Kašikica cimeta ili štapić

Ovako se dobija pravi Božićni zdravi sok kod kuće.


Recept:
1 Litar čaja Kombuhe
100 grama sveže iseckanog đumbira na kockice

Idealno za čišćenje organizma


Нема коментара:

Постави коментар